Nový saunový svet Thermal Corvinus, Veľký Meder

Zážitok, nálada, relax a nenáročnosť údržby. Ľahko povedané, no nie až tak ľahko realizovateľné vo vlhkých a horúcich aplikáciách ako sú sauny. Voľba optických vlákien v kombinácii s nízkoenergetickým LED osvetlením, špeciálnymi zalievacími hmotami a na mieru vyhotovenými panelmi bol prirodzený výber, po ktorej sme spoločne s realizátorom diela siahali. Nový saunový svet Thermal Corvinus vo Veľkom Mederi tak prišiel na svet a už od jari 2018 ponúka okrem prvotriednych relaxačných procedúr jedinečný zážitok aj vo forme umeleckého osvetlenia.


Hneď pri vstupe zaujme elegantný panel na stene, ktorý bol vyhotovený v spolupráci s grafickým štúdiom. Jeho námetom bola mapa sveta s vyznačením Slovenska a najmä obce Veľký Meder. Táto mapa má svoj unikátny význam - obrysy kontinentov totiž svietia vďaka optickým vláknam. Za týmto originálnym nápadom stojí priamo majiteľ komplexu a preto ho s pýchou umiestnil hneď do vstupu. Pre zachovanie jemnosti a neoslňovania užívateľov tejto spa boli použité optické vlákna s priemerom 0,5mm. Panel je podsvietený RGBW osvetlením, ktoré je osadené do homogénneho difúzora. Takto je vyžarované svetlo jednotné a zamedzili sme nežiadúcim viditeľným bodom aj zblízka.


Keďže jedným z dôvodov klienta bola trvácnosť a bezúdržbovosť, boli všade prirodzene použité LED pásy MASTER, za ktorých dizajnom a samotnou výrobou v srdci Európy stojí naša spoločnosť. Podsvietenia lavíc v jednotlivých saunách okrem toho disponujú špeciálnou ochranou voči vlhkosti, zatiaľ čo celoplošne svietiaca stena vytvorená zo soľných tehál bola vyhotovená tak, že je zabezpečené odvetranie techniky pred soľnými výparmi. Všetky svetelné efekty sú ladené do RGBW, aby mal klient možnosť nielen náladového farebného osvetlenia ale aj možnosť zasvietiť príjemný odtieň prirodzenej bielej.


Milovníci efektu Hviezdne nebo ocenia ručne vytvorené zoskupenie hviezd v teplom odtieni 3000K, ktoré krásne ladia s drevom, z ktorého je celý panel vyhotovený. Panel vďaka RGBW podsvieteniu veľmi pomaly a prirodzene mení farbu a celkovú farebnú pohodu v saune. Je veľmi ťažké vybrať si svoj obľúbený odtieň, preto je najlepšie ostať v saune čo najdlhšie a užiť si tak všetky :-)


Ovládanie osvetlenia ako aj svetelných efektov je koncentrované do nástenného dotykového panelu (na báze DMX512), ktoré je umiestené mimo prevádzkované miesta a kde môže obsluha kedykoľvek meniť scény rýchlo a jednoducho.


Osvetlenie tohto veľmi príjemného saunového svetu sme realizovali v spolupráci fingold - slovenský výrobca sáun. Kompletnú fotogalériu nájdete v našej sekcii GALÉRIA alebo navštívte celoročne tento obľúbený rodinný rezort na južnom Slovensku a užite si relax aj vďaka nášmu unikátnemu osvetleniu. Niektoré z fotografií v projekte boli použité zo stránky www.thermalcorvinus.sk


#optickevlakna #rgbw #ledtechnologia #zazitkoveosvetlenie #ledecovyroba #mapasvetazoptickychvlakien #thermalcorvinus #fingold #osvetleniesaun #solnastena

Inšpirujte sa našimi riešeniami a realizáciami osvetlenia v našej GALÉRII PROJEKTOV