Unikátne svietidlá iCementi z pohľadového betónu v našom portfólii

Naša spoločnosť prináša na Slovensko jedinečné svietidlá značky iCEMENTI od talianskeho výrobcu Luciferos. Táto kolekcia je vyrobená zo špeciálneho materiálu pohľadového betónu v kombinácii s vodeodolnými a ľahkými materiálmi, ktorý nesie názov Piumacemento®. Tento v sebe spája estetický vzhľad, pevnosť a odolnosť betónu, ktorý sa stále viac a viac využíva na architektonické pohľadové riešenia stavieb no spája ho s materiálmi, ktoré sú odolné voči poveternostným vplyvom a ktoré umožňujú produktívnu ľahkosť a tvárnosť dizajnov. Takto vznikla úžasná kolekcia svietidiel, ktoré majú veľmi dobrú životnosť a rezistentnosť voči vonkajším vplyvom no pritom si zachovávajú všetky výhody betónu.


Svietidlá vážia až o 80% menej ako podobné formy vyrobené z tradičného cementu a kolekcia bola navrhnutá tak, aby vyhovovala najnovšej generácii zdrojov LED a aby sa zabezpečila minimalizácia a údržba s ohľadom na životné prostredie. Dôkladný výskum ako aj technologické vyspelé riešenia osvetlenia umožňujú veľkú rozmanitosť povrchových úprav ako aj zaujímavé alternatívy a individuálne riešenia pre dizajnérov.


Spoločnosť Luciferos pôsobí na trhu s architektonickým osvetelením od roku 1978 a svoj prvý ako aj dnešný závod o rozlohe 8 000 metrov štvorových sa stále nachádza v meste Bologna. Tento renomovaný výrobca sa zameriava hlavne na harmonické pôsobenie okolitej architektúry v spojení s osvetlením. Pracuje s kľúčovou myšlienkou, že osvetlenie by malo byť v službách architektúry a nie naopak. Spoločnosť Luciferos vždy dáva veľký dôraz na funkciu v spojení s vizuálnymi prvkami, ktoré musia obsahovať.