Minimalistické a zároveň efektné riešenie na mieru

Riešenia na mieru, to je naše. A bolo tomu tak aj v prípade tohto milého páru, ktorý si želal nenápadné a zároveň výkonné osvetlenie, ktoré by spĺňalo ich požiadavky do posledného detailu.

Začnime vstupom - hneď po vkročení do interiéru vás očarí dominantné svietidlo AQUILA z dielne FOSALI®, ktoré bolo vyrobené na mieru. Vďaka celosklenenému zábradliu dokonale vynikne a upúta každého návštevníka.

Ide o plne funkčné svietidlo vstupnej časti a schodiska. A vďaka jemnosti optického vlákna a dokonalosti bohémskeho skla slúži aj ako elegantný centrálny kúsok interiéru rodinného domu dňom i nocou.

Denný priestor je rozdelený do funkčných zón ovládaných nástenným panelom, ktorý deti pred Vami len tak ľahko neskryjú.

Hlavné i dekoračné osvetlenie sme zvolili s možnosťou nastavenia teploty farby svetla tzv. biodynamické osvetlenie, ktoré sleduje prirodzený biorytmus človeka.

Takto je možné osvetlenie prispôsobiť podľa nálady či aktuálnej potreby členov domácnosti do požadovanej farby a intenzity.

V obývacej časti sme teda na zabezpečenie svetelnej pohody zvolili široké zapustené línie, do ktorých boli osadené naše biodynamické LED pásy MASTER.

Toto osvetlenie samozrejme slúži aj ako vynikajúce dekoračné svietenie a to jednoduchým zostmievaním na požadovanú intenzitu.

Dominantou obývačky je okrúhly, prisadený panel, ktorý sme opäť prispôsobili s možnosťou zmeny farby a intenzity.

Vďaka tomu svetelne korešponduje s líniami v priestore a klientovi ponúka dostatočné pohodlie vo všetkých kútoch miestnosti.

Osadiť centrálne svietidlo ponad jedálenský stôl? Áno, veľmi aktuálne, ale nie pre rodinu, ktorá chce ostať flexibilná a prispôsobovať stolovanie počtu návštevníkov. Práve preto sme zvolili vyhotovenie dlhej kontinuálnej línie, ktorá dopraje dostatok svetla v rôznych situáciách.

Celkovú domácu atmosféru kuchynskej časti dotvárajú drevené a zámerne priznané trámy, ktoré nemohli zostať nevyužité.

A práve textúru dreva sme zvýraznili nepriamym LED osvetlením, vďaka ktorému si domáci užívajú príjemnú atmosféru.

Na zabezpečenie pracovného osvetlenia pri domácom kuchtení boli trámy opäť využité, tentokrát použitím vysokovýkonných LED svietidiel s úzkou optikou.

Svetlo sa takto sústredí priamo na pracovnú dosku a neplytváme ním tam, kde ho treba nie je. Svietidlá sú vkusne osadené medzi trámami, takže vôbec nerušia celkový dizajn miestnosti.

Na exteriér sme si takiež posvietili.

Exteriérové schodisko je osvetlené nenápadnou uhlovou líniou, ktorej umiestnenie sme vyriešili tak, že sme ju jemne vsadili pod zateplenie domu.

Vďaka tejto kontinuálnej línii sa na schody dostáva veľmi príjemné, teplé svetlo bez akéhokoľvek oslnenia.

Hra tieňov pritom veľmi príjemne zvýrazňuje textúru exteriérových materiálov.





Zaujala vás naša realizácia alebo vás oslovila jej časť?


Ak aj vy riešite svoje nové bývanie alebo rekonštruujete to staré a túžite po kvalitnom osvetlení podľa vašich predstáv, neváhajte kontaktovať náš obchodný tím, ktorý vám rád zodpovie všetky otázky a navrhne riešenie na mieru. Nájdete nás na cp@ledeco.sk / +421 / 918 999 789.


Galéria:

Ukážky z projektov s našimi LED pásmi MASTER alebo sa nechajte inšpirovať kompletnou našou galériou PROJEKTOV:

Prečo LED pásy MASTER?

- rozmanité svetelné a elektrické výkony

- vysoké CRI a extrémne kvalitné prevedenie od samotného výberu čipov (OSRAM), cez FCB až po samotný tepelný odvod tepla z pásu

- 5-ročná záruka (*za dodržania správnych postupov inštalácie samozrejme)

- kvalitatívne rovnocenné riešenie (a v niektorých prípadoch ešte kvalitnejšie)so svetovými výrobcami LED pásov, avšak za normálne ceny

- k LED pásom automaticky ponúkame služby spojené s návrhom techniky, kompletizáciu pre laikov až po vysokoprofesionálne inštalácie a riadenie cez najzložitejšie riadiace systémy (DMX512, KNX, DALI atď.)


Chcem vedieť všetko o LED pásoch MASTER a tu si zase chcem stiahnuť DIALUX. pluginy