Umelecké i funkčné osvetlenie apartmánu, Bratislava

Dôvera klienta v nás i naše produkty priniesla svoje ovocie vo forme príjemne zladeného interiéru. Apartmán dýcha luxusom, pričom náš návrh nezabudol na svoju primárnu funkciu a tou je tvorba kvalitného svetla.


Nakoľko sa jedálenská časť nachádza vizuálne oproti vstupu, bolo logické zvoliť dominantný kúsok, ktorý návštevníka okamžite vláka dnu. To sa aj podarilo dodávkou dizajnového lustra INFINITO z dielne FOSALI®. Svietidlo je vyhotovené z optických vlákien a na jeho koncoch sú osadené ručne fúkané umelecké sklá, ktoré úžasne ladia s interiérom. Okrem toho svietidlo disponuje vlastným okruhom bodového LED osvetlenia, aby sme zabezpečili dodatočné svetlo na stole a samozrejme nádhernú hru s odrazmi skla. Znížený strop disponuje disponuje LED svietidlami značky XAL, ktoré svojím prevedením tzv. vsadenia zvyšujú užívateľský pocit z pomerne nízkého stropu a okrem toho zabezpečujú celkovú svetelnú pohodu v priestore.


Pre kontrast, obývacia časť sa taktiež pýši svojou dominantou. Tú sme pre zmenu volili plošným svietidlom VEIN, ktoré taktiež pochádza z rovnakej kolekcie ručne vyhotovených svietidiel FOSALI®. Svojím tvarom a rozmerom okamžite preberá vizuálnu dominanciu priestoru obývačky, no pritom nenarušuje výhľad na jedálenskú časť, ktorá je súčasťou rovnakého priestoru. Svietidlo taktiež disponuje dvomi svetelnými okruhmi, kde si investor volí atmosféru romantiky t.j. svietenia len optických vlákien alebo výkonovú časť prostredníctvom nepriameho líniového podsvietenia. Jedálenská i obývacia časť sú ešte pre optický predel a možnosť ďalšieho homogénneho svietenia podsvietené LED pásmi MASTER.


Všetky svietidlá i podsvietenia sú samozrejme dodané v príjemnom odtieni teplej bielej 3000K a svetelné okruhy ako aj samotné stmievania sú ovládané pomocou šikovného diaľkového ovládača s nástenným držiakom. Hosťovská izba zase disponuje moderným riešením prisadených štvorcových svietidiel značky Wever & Ducré.


Inšpirujte sa komplexnou fotogalériou k tomuto projektu na tomto linku alebo nás kontaktujte o návrh osvetlenia.

Inšpirujte sa našimi riešeniami a realizáciami osvetlenia v našej GALÉRII PROJEKTOV