Riešenia pre fínske a parné sauny

Osvetlenie fínskej či parnej sauny? Máme pre vás niekoľko zaujímavých riešení, vďaka ktorým budete vlastniť jedinečné osvetlenie dýchajúce originalitou.

Začnime doslova horúcou novinkou - nami vyvinutý LED pás vhodný aj do toho najnáročnejšieho prostredia - LED pás MASTER - SAUNA, ktorý je navrhnutý na trvalé zaťaženie v horúcich podmienkach (odolný voči teplotám <90°C).

Vďaka tomuto LED pásu je možné podsvietiť drevené lavice, opierky či dokonca strop aj v takto vysokých teplotách, samozrejme pozor na umiestnenie nad pec.

Jeho skvelé svetelné vlastnosti sú vynikajúcim riešením - 500lm/m, 4,8W/m a 12VDC (ako jediný v našom portfóliu) ho predurčujú na príjemné osvetlenie priestoru, kde konečne nemusíte pozerať na nevkusnú žiarovku v rohu miestnosti.

Ďalšia skvelá možnosť tvorby originálneho osvetlenia a hlavne navodenia atmosféry je HVIEZDNE NEBO - toto môže byť integrované do stropu, stien sauny či dokonca priamo do lavíc alebo podlahy. Dokonca v prípade parnej sauny je možné veľmi jednoducho a efektne vytvoriť nebíčko aj v škárach medzi mozaikami.

Záleží od aplikácie, aký typ vlákna zvolíme - parná sauna využíva vlastnosti PMMA optických vlákien, zatiaľ čo vo fínskej saune používame sklené vlákna v ochrannej bužirke, ktoré majú podstatne lepšiu tepelnú odolnosť.

Samozrejme, ponúkame komplexný know-how a podporu pre domácich kutilov, ktorí si trúfajú na tvorbu tohto efektu aj sami. Všetok materiál a techniku máme skladom v Banskej Bystrici ako aj rôzne ukážky možností vyhotovenia. Alebo si nechajte zrealizovať inštaláciu hviezdneho neba našimi technikmi, radi vám vypracujeme cenovú ponuku.

Ako nadstavbu ku hviezdnemu nebu máte možnosť využiť tvorbu krásnych lúčov na povrchu materiálov a vytvoriť si KRYŠTÁLOVÉ NEBO. Správnou kombináciou optických/sklených vlákien a koncoviek v tvare kryštálu vytvoríme veľmi pekný efekt žiarivých hviezd. Tieto ponúkame v niekoľkých veľkostiach a zbrusoch a to buď v prevedení SWAROVSKI alebo ASFOUR, ktoré sú rovnako vhodné ako do parnej tak aj fínskej sauny - PONUKA KRYŠTÁLOV.

Máte radi hru s tieňmi? Tak potom vás zaujme toto riešenie - jedinečný efekt tieňov pomocou lúčov nepriameho svietenia.

Svetelné lúče na stene dosiahneme kombináciou techniky vlákien s použitím špeciálnej koncovky LENS s optikou, ktorá práve svojím umiestnením v blízkosti steny vyčaruje krásny, ostrý lúč.

Je potom na fantázii zhotoviteľa, či sa budú lúče prelínať alebo ich krásu necháte vyniknúť individuálne.

Možné integrovať ich aj priamo do dreva.

Všetky naše možnosti tvorby osvetlenia do tak náročných podmienok ako sú sauny je možné vidieť na našom ESHOPe - SAUNA alebo nás kontaktujte s vašou požiadavkou. Veľmi radi vysvetlíme možnosti osvetlenia či pomôžeme s technickým zabezpečením do komerčnej prevádzky.

Možností je veľa. Nelimitujme sa klasickými riešeniami a vytvorme atmosféru, ktorú si zamiluje majiteľ ako aj zhotoviteľ sauny. Inšpirujte sa našimi REALIZÁCIAMI.


Vybrané realizácie sáun a wellnessov: