Komplexné osvetlenie súkromnej rezidencie, Liptovský Mikuláš

Komplexné osvetlenie súkromnej rezidencie v Liptovskom Mikuláši

Rozsah:dodávka a realizácia LEDeco solution, s.r.o.

Popis:

Tento vkusný interiér novostavby rodinného domu bol kompletne spracovaný interiérovým štúdiom Benar s.r.o., v spolupráci s ktorým bolo ušité na mieru moderné a plne funkčné osvetlenie.

Základným prvkom interiéru je nepriame osvetlenie znížených podhľadov a okenných parapetov. Svetelná pohoda bola zaručená identickým farebným spektrom medzi všetkými zdrojmi svetla a dlhá životnosť osvetľovacieho systému zase použitím LED pásov profi triedy Barthelme s prúdovými drivermi. Podhľady sú doplnené o dizajnové LED bodové svietidlá s opálovým efektom a jemnou svetelnou líniou odrážajúcou sa na podhľadoch. Dominantami jednotlivých miestností sa stali krásne lustre od renomovaných talianskych výrobcov vyrobené z poctivých materiálov. Optické prepojenie so všetkými miestnosťami v dome je zabezpečené prostredníctvom presvetlenej chodby, v ktorej dominuje lesklá textúra na stenách zvýraznená pochôdznymi líniovými svietidlami.

Uživateľa wellnes zaujmú dva kvaple z dielne talianskeho výrobcu ručne fúkaných sklenených svietidiel, ktoré sú vyše 2m dlhé a pôsobia ilúziou padajúcej kvapky vody na zem. Charakter miestnosti dopĺňa masívne hviezdne nebo, ktorého exkluzivita spočíva v náhodne vyobrazených hviezdokopách a ktoré prirodzene prechádza z podhľadu na stenu, čím vytvára ilúziu 3-dimenziálnej hviezdnej oblohy. Hlavné osvetlenie miestnosti je zabezpečené líniovým nepriamym osvetlením zníženého podhľadu.

Exteriérové osvetlenie fasády je vybavené nástennými LED up-down svietidlami s minimálnou spotrebou a pohybovými PIR senzormi. Tieto svietidlá sú strategicky rozmiestnené po obvode domu pre maximálny svetelný komfort a bezpečnosť užívateľov. Okrúhle masívne stĺpy pri vstupných častiach domu disponujú miniatúrnymi LED svietidlami so super-úzkou optikou vyžarovania, čím bola príjemne zvýraznená povrchová nerovnosť stĺpov ako aj ich kruhový tvar. Záhradný trávny priestor je doplnený o dizajnové svietidlá evokujúce svietiaci mesiac. Viac fotografií z tohto projektu nájdete tuIné:

Efekt hviezdnej oblohy vo welnes bolo nutné osadiť do sadrokartónového podhľadu a steny s minimálnou montážnou hĺbkou (iba 4cm od steny po prednú plochu SDK), čo je už ozajstné technologické minimum. Počet bodov optických vlákien: 2100+1300 / mix priemerov / trblietavý iluminátor / LED línie zo série LEDLightFlex Barthelme.